Watermeloen gazpacho met basilicumolie en geitenkaas
Ingrediënten voor 6 personen. Circa 160 calorieën per portie.
Voor de gazpacho:
- 1 kg watermeloen zonder pitjes (ongeveer een halve watermeloen)
- rode paprika, pitjes verwijderd in grove stukken
- komkommer geschild en in grove stukken gesneden
- 2 sjalotjes
- handje basilicum
- ½ tl zeezout
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 el sherry azijn of rode wijn azijn
- 80 gr zachte geitenkaas (of feta)
- Peper en zout
Voor de basilicumolie
- ½ bosje basilicum, alleen de blaadjes
- 3 flinke eetlepels extra vergine olijfolie
- Sap van een citroen
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Mix alle ingrediënten voor de gazpacho in een keukenmachine of blender (eventueel in 2 keer). Proef of de gazpacho extra peper, zout of azijn nodig heeft. Zet de gazpacho vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast om lekker koud te worden.
- Meng vervolgens alle ingrediënten voor de basilicumolie in een klein bakje van de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer tot een grove olie. (laat dit buiten de koelkast staan anders wordt het hard)
- Schenk de ijskoude gazpacho in een mooi glas of soepkom. Druppel hier wat van de basilicumolie over en brokkel de geitenkaas er over heen. Geniet er van! 😊
Je kan de gazpacho gerust een dag van te voren maken.