Sportieve Reizen

‘Ga je nou weer ergens een marathon lopen?’ Of… ‘Hoezo ga je al die bergen op fietsen? Dat is toch geen vakantie!?’

Oh jawel, dat is zeker vakantie! Heerlijk zelfs. Ik ben echt niet gemaakt om 2 weken aan het strand te liggen, dan verveel ik me kapot. Laat mij maar lekker bezig zijn. Buitenspelen 😊

Sportieve reizen Sportieve Bourgondier

Je kan mij geen groter plezier doen dan een vakantie waarbij het sportieve gedeelte net zo belangrijk is als het Bourgondische gedeelte. De mooiste hardloop- of fietsroutes online plannen. Uren kan ik daar in weg dromen! Uiteraard met de leukste koffie- en lunchstops verwerkt in de routes. Vanuit huis altijd maar dezelfde rondjes lopen of fietsen kan soms wel een beetje saai worden. Des te meer kijk ik er naar uit om in het buitenland de trails te gaan verkennen of per fiets door de mooiste dorpjes te rijden.

Een voorbeeld van een ideale vakantiedag voor mij:

Je bent in een prachtig gebied in Spanje en stapt ’s ochtends op de fiets terwijl de locals zich klaar maken om aan hun werkdag te beginnen. Al fietsend kijk je lekker om je heen. Je fietst het dorp uit en geniet van de heerlijke rustige wegen om je heen en de prachtige natuur. Na een uurtje of twee stop je voor een café cortado op een pleintje en zit je naast 2 oude mannetjes die vol bewondering je fiets aan het bestuderen zijn. Je stapt weer op en zwaait nog even naar je 2 nieuwe vrienden!

Je fietst weer lekker verder, de lucht is stralend blauw! Je bent een beetje aan het mopperen, wat is het zwaar. Je mist bijna het vlakke Nederland. Maar dan ben je boven. Wat een uitzicht! Wat een beloning! Via een prachtige kronkelende weg daal je af richting de kust. Intens genieten!
Met je voetjes in het zand geniet je van een heerlijke Spaanse lunch met je blik op zee gericht.
Via een mooie glooiende weg keer je terug naar je vakantie adres. Tijd voor een douche waarbij je tevreden je gekleurde fietsbeentjes bewonderd. Je trekt een jurkje aan en dan is het tijd voor tapas & vino! Lekker nagenieten met rode wangen van het buitenspelen bij een heerlijk avond zonnetje.

Sportieve reis wielrennen Spanje

Of…

Je schrikt wakker in een houten trekkershutje in The Highlands in Schotland. Wat hoor je nu? Staat er iemand achter het hutje? Je kijkt op je horloge, het is 05.00 uur. Welke idioot loopt nu buiten rond hier in the middle of nowhere. Je vertrouwt het niet, je hartslag schiet omhoog. Wat moet je doen? Je besluit om snel het raam open te zetten en hard te roepen ‘get out of here!’ Zonder enige angst in je stem te laten horen. Je gooit het raam open en wil roepen, maar je ziet een enorm groot hert staan. Hij is bijna net zo hoog als het hutje. Je houdt je adem in. Jullie zijn maar anderhalve meter van elkaar verwijderd. Wauw! Wat een bijzonder moment! Het hert ziet jou niet maar doet zijn neus de lucht in, en ruikt je wel degelijk. Je blijft een paar minuten staren naar dit prachtige dier.
Slapen lukt niet meer, dan maar wat eerder op pad. Je trekt je trailrunning outfit aan terwijl de waterkoker in de trekkershut aan staat voor jouw ontbijtje. Je begint vandaag aan de laatste etappe van de West Highland way, de bekendste lange afstand wandeling van Schotland. Je neemt een laatste slok koffie, strikt je trailschoenen en zet je pet op, want ja, het regent: je bent in Schotland. Je lijf is nog wat stijf en je moet meteen gaan klimmen: Devil’s Staircase omhoog. Boven pak je even een momentje, wat een uitzicht! Het is nog geen 7 uur, en de vergezichten in de schemering maken dit een magisch moment. Je bent lekker warm, het is droog en je loopt met een big smile. Wat een rijkdom om hier zo intens van de natuur te kunnen genieten. Vlak voordat je weer een onuitspreekbaar Schots dorpje binnenloopt, zie je in de verte een paar herten weg schieten. Na een pot thee en een warme scone kun jij weer verder. Het terrein is vandaag goed te doen, en de zon laat zich zelfs even zien. Aan het eind van de dag staat je bagage klaar in Fort William, de hoofdstad van de Highlands. Na een warme douche kom je lekker bij in een gezellige pub. Waar ja na een Pint met rode wangen tegen de barman vertelt wat je vandaag gedaan hebt. Met pretoogjes praat hij hele verhalen terug, maar jij verstaat er geen woord van. Je bent nog steeds in Schotland 😉 Al ja-knikkend en glimlachend zie je jouw warme Scottisch Pie uit de keuken komen. Je bent een tevreden mens!

Cecile trailrunnen sportieve bourgondiër Girona

Dit zijn dus het soort dagen die ik onthoud en waar ik me op kan verheugen. Dit zijn de momenten waar ik me ‘the most alive’ voel. Doe mij dit maar in plaats van twee weken in een resort niets doen.

Begint het bij jou ook te kriebelen? Ga mee met 1 van de Sportieve Bourgondische reizen.