Pompoen kokossoep met kip

Ingrediënten voor 4 flinke porties. Circa 370 calorieën per portie (excl. naanbrood)

  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 800 gr gesneden pompoen
  • 1 winterpeen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl chilipoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Peper & zout
  • 150 gr gerookte kipfilet, fijngesneden
  • Knoflook naan brood (afbak)
Pompoensoep met kip
Pompoensoep ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Fruit de knoflook een minuutje mee.
  • Voeg de pompoen, wortel en appel toe. Voeg hier het chilipoeder aan toe. Voeg de kokosmelk toe, op 2 eetlepels na. Voeg 500 ml water toe samen met de bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken.
  • Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster ondertussen in de broodrooster het naanbrood.
  • Schep de soep in ruime kommen. Verdeel de kipreepjes er over en maak een cirkel over de soep met de rest van de kokosmelk.
  • Eet samen met het warme naanbrood.
  • Geniet er van! 😊