Okonomiyaki: Japanse kool pannenkoek met paddenstoelen
Ingrediënten voor 4 pannenkoeken. Circa 380 calorieën per portie.
- 100 gr volkoren tarwemeel
- 2 tl bakpoeder
- 70 gr mix voor Miso pasta
- 200 ml water
- 4 eieren
- 300 gr gesneden witte kool
- 6 lente uitjes
- 75 gr ketchup
- 2 el ketjap
- 2 el donkere basterdsuiker
- 2 + 1 el mirin
- 400 gr paddenstoelen
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el ingelegde gember
- 2 el mayonaise
- 2 el gebakken uitjes
Bereidingswijze
- Meng de bloem, bakpoeder, misopasta, water en eieren in een kom tot een glad beslag. Schep de kool er door. Snij het witte deel van de lente uitjes in ringetjes en meng ook er door.
- Doe de ketchup, ketjap, basterd suiker en 2 el mirin in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 3 minuutjes pruttelen. Zet daarna het vuur uit.
- Scheur de paddenstoelen in grove stukken en bak in een koekenpan in 1 el olie op hoog vuur bruin. Breng op smaak met 2 el van de saus die je net gemaakt hebt. Zet het vuur uit.
- Verhit daarna 2 koekenpannen op middelhoog vuur, doe hier een scheutje olie in. Schep in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat. Daarna bak je de pannenkoeken ongeveer 7 minuten goudbruin, keer halverwege voorzichtig om. Vervolgens bak je de overige 2 pannenkoeken.
- Roer ondertussen de mayonaise met 1 eetlepel mirin door. Snij het groen van de lentui in ringetjes.
- Leg op elk bord een pannenkoek. Verdeel hierover de groene lente ui, de fijngesneden sushi gember, de paddenstoelen en besprenkel met de saus en de mayonaise. Tot slot strooi je de gebakken uitjes er over. Geniet er van!
Je kan de pannenkoeken afgedekt in de koelkast bewaren voor de volgende dag als lunchgerecht. Maar bestrooi pas vlak voordat je gaat eten met de gebakken uitjes, anders worden ze zacht.
Tagged DinerLunchVegetarisch