Gezonde Turkse pizza

Ingrediënten voor 4 pizza’s. Circa 390 calorieën per stuk.

  • 4 volkoren wraps
  • 175 gr rundergehakt (of vega gehakt)
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 1 tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groot blikje tomaten puree
  • 1 tl gedroogde oregano (of italiaanse kruiden)
  • 1 tl chilivlokken
  • 100 gr geraspte 30+ kaas
  • IJsbergsla
  • Cherry tomaat
  • Komkommer
  • 4 el Knoflooksaus
  • 2 tl sambal
Gezonde turkse pizza vegetarisch gehakt
Gezonde turkse pizza Lahmacun

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 220 graden. Indien je rundergehakt gebruikt moet je dit eerst even rul bakken met een beetje peper en zout. Als je vega gehakt gebruikt hoeft dit niet.
  • Meng in de keukenmachine: Rode paprika, courgette en tomaat. Vervolgens voeg je knoflook, tomaten puree, gedroogde oregano, chilivlokken, peper en zout toe. Mix dit in de machine. 
  • Roer hier het gehakt door heen.
  • Verdeel het gehakt mengsel over de wraps. Smeer dit goed uit. Verdeel de kaas er over. Bak de pizza’s circa 8 minuutjes in de oven.
  • Verdeel de knoflooksaus, sambal en ijsbergsla er over. Maak af met de  gehalveerde cherrytomaatjes en komkommer stukjes.  Rol de Turkse pizza’s op.
  • Geniet er van! 😊