Bulgur salade feta paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen. Circa 375 calorieën per portie.

  • 150 gr bulgur
  • 250 ml kippen of groentebouillon
  • Milde olijfolie
  • 1 grote ui
  • Gemalen komijnzaad
  • 500 gr verschillende paddenstoelen
  • Zout
  • 2el balsamicoazijn
  • 3 takjes tijm
  • Klein bosje dille
  • 80 gr feta
  • Theelepel chilivlokken
Bulgur salade feta paddenstoelen
bulgur salade lunchsalade paddenstoelen feta

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon in een pannetje aan de kook. Roer de bulgur er door heen. Laat 5 minuutjes op een laag vuurtje koken met de deksel er op. Zet het vuur uit. Laat daarna nog 5 minuten staan met de deksel er op.
  • Snij de ui in halve ringen. Giet 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de ui 7/8 minuten op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg een halve tl gemalen komijnzaad toe en bak nog 1 minuut mee. Schep de ui door de bulgur.
  • Snijd of scheur de paddenstoelen in grove stukken. Voeg weer 2 el olie in de koekenpan toe en bak de paddenstoelen op hoog vuur met een flinke snuf zout. Bak een minuut of 6/7 tot het meeste vocht verdampt is. Voeg weer een halve tl gemalen komijnzaad toe samen met de blaadjes van de takjes tijm. Blus af met de balsamicoazijn. Schep alles door de bulgur.
  • Snij de dille grof en roer samen met de chilivlokken door de bulgur. Brokkel als laatst de feta er over.
  • Geniet er van! 😊