Camping pasta
Ingrediënten voor 4 personen. Circa 400 calorieën per portie.
- 2 rode uien
- een blik tomatenblokjes
- een scheutje wijn
- 2 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gedroogde oregano, Provencaalse kruiden of Italiaanse kruiden
- 1 tl chilivlokken
- 250 gr volkoren pasta (penne/fusilli/farfalle)
- 250 gr ricotta
- 2 el pijnboompitten
- 12 cherrytomaatjes
- Half zakje rucola
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Snij de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in olijfolie in een pannetje (op je Camping pitje ). Let op: je hebt straks ook een pan nodig om de pasta te koken!
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus af met het scheutje wijn.
- Breng op smaak met peper en zout, chilivlokken en de gedroogde kruiden. Schenk de tomatenblokjes er bij en laat tien minuten pruttelen. Zet vervolgens opzij met een deksel er op. Heb je geen deksel? Dek dan af met aluminiumfolie zodat de saus warm blijft. (Als er een beetje gras in komt, is dat niet erg. Dat hoort er bij op de camping!)
- Kook ondertussen de pasta gaar. Halveer de cherrytomaatjes. Hak de rucola grof.
- Giet de pasta af en roer door de saus. Voeg extra peper, zout of chilivlokken toe indien gewenst. Roer cherrytomaatjes, rucola en pijnboompitten door de pasta.
- Brokkel als laatst de ricotta er over.
- Lekker met een Rosétje op de camping natuurlijk
Ook lekker koud, de volgende dag als pastasalade.
Heerlijk met een rosétje in de hand. Gras tussen de tenen en een koelbox gevuld met ingrediënten. Aan de slag met deze heerlijke vegetarische camping pasta.
Tagged DinerLunchVegetarisch