Pasta alla Norma
Ingrediënten voor 4 personen. Circa 450 calorieën per portie.
- 2 bollen burrata
- 2 aubergines
- Fijn zeezout
- Zwarte peper
- 4 el olijfolie
- 300 gr volkoren spaghetti
- 2 tenen knoflook
- Verse basilicum
- 1 tl chilivlokken
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 flinke hand pijnboompitten
- 1 scheutje witte wijn
Bereidingswijze
- Snij de aubergine in blokjes. Doe de aubergineblokjes in een vergiet en bestrooi royaal met zeezout. Laat 30 min staat zodat het vocht er uit lekt. Knijp de rest van het vocht uit de aubergine. Bak de aubergine blokjes in twee delen in olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Laat uitlekker op keukenpapier.
- Snij de knoflook fijn en fruit deze in een wok of ruime koekenpan samen met de chilivlokken. Dit hoeft maar 30 seconden. Blus af met een scheutje witte wijn. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten indikken.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan. Let op: laat ze niet verbranden! (dit is mij al honderden keren gebeurt…) Zet de pijnboompitjes opzij.
- Kook de pasta beetgaar.
- Verwarm ondertussen de aubergineblokjes mee in de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Schep de pasta over diepe borden. Verdeel de saus er over. Leg op ieder bord een halve bol burrata. Maak af met de basilicum blaadjes en de pijnboompitjes.
- Lekker met een wit wijntje!
Ook lekker koud, de volgende dag als pastasalade. Geniet er van! 😊
Tagged DinerLunchVegetarisch