Vegetarische Lasagne met gekaramelliseerde uien, spinazie, champignons en ricotta

Ingrediënten voor 6 personen. Circa 500 calorieën per portie.

• 4 uien
• ½ eetlepel boter
• 2 el balsamico
• 500 gr kastanje champignons (of een mix van paddenstoelen)
• 1 teentje knoflook
• 300 gr spinazie
• 1 tl chilivlokken
• 500 gr ricotta
• 1 citroen
• 300 ml groente bouillon (of paddenstoelenbouillon)
• 12 volkoren lasagne bladen
• 50 gr Parmezaanse kaas geraspt
• 2 el pijnboompitten

Vegetarische lasagne met champignons en gekarameliseerde uien
vegetarische lasagne

Bereidingswijze

– Begin met het snijden van de uien in halve ringen. Fruit de uien in een koekenpan met 2 eetlepels olie met een snuf zout een half uur op laag vuur. Voeg daarna de boter en balsamico toe en bak nog een minuutje op iets hoger vuur. Schep de uien in een grote kom.
– Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
– Snij de champignons in plakken. Verhit 1 el olijfolie in de zelfde koekenpan. Bak de champignons op hoog vuur met een snuf zout tot het vocht verdampt is. Pers de knoflookteen er boven uit en voeg de spinazie geleidelijk toe. Doe dit tot alle spinazie geslonken is. Roer de chilivlokken en peper en zout er door. Schep bij de uien.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
– Klop met een garde de ricotta met het citroenrasp, sap, zout, peper en de bouillon door elkaar.
– Vet een grote ovenschaal in. Verdeel 1/3 van het champignon mengsel over de bodem. Bedek met 4 lasagne bladen. Schenk hier 1/3 van de ricotta op en herhaal deze 3 stappen nog 2 keer. Bestrooi als laatst met de Parmezaan en de pijnboompitjes. 
– Plaats de lasagne 40 minuten in de oven. Geniet er van! 😊