Vegetarische kapsalon

Ingrediënten voor 2 personen. Circa 520 calorieën per portie.

  • 2 zoete aardappels
  • 400 gr kastanje champignons
  • 1 rode ui
  • Half bakje cherry tomaatjes
  • Peterselie
  • 2 knoflooktenen
  • 100 ml Griekse yoghurt 10%
  • 2 tl shoarmakruiden
  • veldsla

Zondag avond is echt zo’n moment dat je op de bank wil liggen en iets vets wil bestellen. Doe dit nou niet! Maak deze gezonde vegetarische kapsalon. Je hebt het zo gemaakt, misschien wel sneller dan iets bestellen! Hiermee heb je wel het gevoel dat je iets ‘stouts’ eet, maar dan zonder schuld gevoel. 

vegetarische kapsalon

Bereidingswijze

  • Verwarm de over op 210 graden
  • Je hoeft de aardappel niet te schillen, maak ze wel even schoon. Snij ze in frieten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een theelepel olijfolie en zout en peper over de zoete aardappel. Zet ongeveer 30 minuten in de oven, totdat ze mooi bruin zijn. Keer ze halverwege om.
  • Bak de ui en champignons samen met de shoarmakruiden in olijfolie goudbruin op halfhoog vuur.
  • Maak ondertussen de knoflooksaus, door de knoflook boven een kommetje uit te persen en te mengen met de Griekse yoghurt. Snij de peterselie fijn en meng er door heen. Meng er versgemalen zwarte peper door.
  • Halveer de cherry tomaten.
  • Verdeel de frietjes over 2 borden, leg hier de shoarma champignons op. Maak tot slot af met de cherry tomaat, veldsla en een flinke dot knoflooksaus. Eet er eventueel sambal bij. Geniet er van! 😊