Romige tomaten risotto met geroosterde groentes
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de geroosterde groentes
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gr cherry tomaten
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- 1 theelepel gedroogde oregano
Voor de risotto
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gesnipperde rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 225 gram risotto rijst
- 2 eetlepel balsamico azijn
- 250 ml passata
- 250 ml groentebouillon
- 10 zongedroogde tomaatjes
- een handje verse basilicum
- 25 gr parmezaanse kaas
- 25 gr roomboter
Bereidingswijze
- De geroosterde groentes: Zet de oven op 180 graden.
- Snijd de groentes klein en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en gedroogde oregano.
- Zet 35 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
- De risotto: Doe olijfolie in een kookpan. Zet de pan op half laag vuur. Fruit de ui een paar minuutjes. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de rijst toe en bak 2 minuutjes mee tot de rijst glazig wordt. Blus af met de balsamico.
- Voeg in scheuten de passata en de bouillon om en om toe. Ongeveer een soeplepel tegelijkertijd. Roer goed door. De rijst moet ongeveer 15-20 minuutjes koken. Zorg dat de rijst steeds vochtig blijft. Voeg steeds een scheutje passata of bouillon toe. Roer dit af en toe goed door. Het kan zijn dat er wat passata of bouillon over blijft.
- Doe dit totdat de rijst bijna gaar is. Daarna voeg je de fijngesneden zongedroogde tomaatjes en de geroosterde groentes toe.
- Als de rijst gaar, maar nog wel een beetje stevig vanbinnen mag het vuur uit. Roer de geraspte Parmezaan en de boter door de risotto. Maak tot slot af met de basilicum blaadjes. Geniet er van! 😊
Tagged DinerVegetarisch