Pompoenbrood
Ingrediënten voor 12 plakken pompoenbrood. Circa 220 calorieën per portie.
- 400 gr pompoenstukjes
- 170 gr medjoul dadels
- 3 eieren
- 75 ml zonnebloemolie (of andere milde olie)
- 2 tl appelciderazijn
- 2 el pindakaas
- 220 gr volkoren tarwemeel
- 1 zakje bakpoeder
- 1,5 tl koek & speculaaskruiden
- Snufje zout
- 30 gr pompoenpitten
- 200 gr Philadelphia light
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de pompoenstukjes op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze in 20 minuten gaar. Laat een beetje afkoelen.
- Doe de volgende ingrediënten in een keukenmachine of blender. De pompoenstukjes, eieren, dadels , olie, azijn en pindakaas. Maal fijn tot een grove massa.
- Voeg meel, bakpoeder, zout en speculaaskruiden toe. Meng tot een samenhangend geheel.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier. Ik vind het altijd makkelijk om het bakpapier vochtig te maken onder de kraan. Je krijgt het dan makkelijker in de vorm. Schep het beslag in de cakevorm. Bestrooi daarna met de pompoenpitten. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer met een saté-prikker of het pompoenbrood gaar is.
- Laat helemaal afkoelen op een rooster. Zet vervolgens in de koelkast. Snijd in plakken en besmeer met de Philadelphia. Geniet er van! 😊
Je kan de plakjes pompoenbrood ook prima invriezen! Wil je het pompoenbrood iets lichter maken? Laat dan de pindakaas en eventueel de Philadelphia weg.