Ingrediënten voor 8 stukken. Circa 375 calorieën per stuk taart.
225 gr havermout
90 gr cashewnoten
80 gr kokosolie (gesmolten)
6 el honing
400 ml magere kwark
3 grote of 4 kleine bananen
25 gr pure chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maak een vel bakpapier nat en knijp het uit. Leg in de taart/quiche vorm.
Maal 150 gr havermout in de keukenmachine fijn tot havermeel.
Maal de cashewnoten kort mee.
Meng met de overgebleven havermout, 4 eetlepels honing en de gesmolten kokosolie in een kom.
Verdeel over de taartvorm en druk goed aan op de bodem en tegen de randen. Dit gaat makkelijker met natte vingers.
Bak circa 25 minuten in het midden van de oven. Laat vervolgens helemaal afkoelen.
Verdeel de kwark over de bodem. Leg de plakjes banaan op de kwark en sprenkel 2 eetlepels honing over de banaan. Rasp tenslotte de pure chocolade er over.