Gnocchi met geroosterde paprikasaus en Burrata

Ingrediënten voor 4 porties. Circa 480 calorieën per portie.

  • 500 gr gnocchi
  • 40 gr pitten naar keuze geroosterd (bijv pijnboompitten)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 bollen burrata
  • Verse basilicum
  • 3 rode paprika’s
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 glaasje witte wijn
  • Peper & zout
gnocchi met geroosterde paprikasaus en burrata 2
gnocchi met geroosterde paprikasaus en burrata 1

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 190 graden.
  • Snij de paprika door midden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met het snijvlak naar beneden op bakpapier op een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie. Zet circa 30 minute in de oven, tot ze helemaal zacht en gaar zijn.
  • Zet een pan met water op het vuur voor de gnocchi.
  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit hier in de ui glazig.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak twee minuten mee. Blus af met een glas witte wijn.
  • Haal de paprika’s uit de oven en pureer ze tot een smeuïge crème. Ik doe de paprika’s in een maatbeker en pureer met de staafmixer. Voeg toe aan de ui.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de gnocchi af en voeg toe aan de paprikasaus. Breng op smaak met chilivlokken, peper en zout.
  • Serveer de gnocchi met een halve bol burrata er op, de basilicumblaadjes, de geroosterde pitten en besprenkel met een beetje extra vergine olijfolie.
  • Geniet er van! 😊