Gezonde pasta pesto met kip en avocado

Ingrediënten voor 4 porties. Circa 575 calorieën per portie.

  • 300 gr volkoren spaghetti
  • 2 gerookte kipfilets
  • 250 gr tomaat
  • 120 gr semi zongedroogde tomaat
  • 150 gr spinazie
  • 2 kleine avocado’s
  • 60 gr pistachenoten (gepeld)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 30 gr basilicum
  • 1 tl chilivlokken
Gezonde pasta pesto met kip en avocado

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in de keukenmachine. Pel de knoflook en snij grof. Voeg toe aan de keukenmachine. Doe de pistachenoten, 2/3 van de spinazie, de basilicum (blaadjes en steeltjes) en het citroensap er bij. Maak af met peper, zout en chilivlokken.
  • Pureer in de keukenmachine tot een romige massa. Schenk terwijl de machine draait een kopje kookvocht toe.
  • Kwart de tomaten en druk het vocht met de zaadjes er uit. Hak het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de zongedroogde tomaatjes. Snij de gerookte kipfilet in kleine blokjes.
    Giet de pasta af en roer de pesto er door. Meng vervolgens de overige ingrediënten er door: Kipfilet, tomaat, zongedroogde tomaat, en de rest van de spinazie.
  • Geniet er van! 😊

Tip: Je kan de extra porties laten afkoelen en het de volgende dag koud eten als lunch. Dan heb je een heerlijke pasta salade!