Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei

Ingrediënten voor 3 personen. Circa 600 calorieën per portie.

  • 750 ml groentebouillon
  • 1 citroen
  • Roomboter
  • 2 uien
  • 200 gr risottorijst
  • Half glaasje witte wijn
  • 500 gr groene asperges (houtig uiteinde verwijderd)
  • Scheutje witte wijn azijn
  • 3 verse eieren, ijskoud
  • 50 gr feta
  • 2 el pompoenpitten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei
gegrilde groene asperges

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon met een halve citroen aan de kook. Zet dan het vuur laag. Het hoeft niet meer te koken.
  • Fruit de ui in een klontje boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Zet het vuur ietsje hoger. Voeg de risottorijst toe en bak mee totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de witte wijn, en laat inkoken.
  • Schenk 1/3 van de bouillon er bij en roer goed door met een houten lepel. Voeg telkens een scheutje bouillon toe als de vorige bouillon bijna is opgenomen. De rijst mag niet helemaal droog staan. Herhaal dit circa 20 min tot de rijst gaar is.
  • Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Meng de asperges met de olijfolie. En grill circa 10 minuten rondom.
  • Breng 2 liter water in een pan met de witte wijn azijn aan de kook. Zet het vuur lager, tot net niet koken. Breek de eieren in afzonderlijke kopjes. Maak een draaikolk in de pan en kiep de eieren achter elkaar in de pan. Laat circa 3,5 min pocheren. Haal voorzichtig uit de pan.
  • Als de rijst gaar is, neem de pan van het vuur. Voeg 50gr boter in blokjes toe en brokkel de feta er over. Roer goed door! Voeg peper en zout en citroenrasp en sap toe naar smaak.
  • Verdeel de risotto over diepe borden. Schep de asperges er op en leg er een gepocheerd ei bij. Bestrooi met de pompoenpitten.
  • Drink er een lekker glas droge witte wijn bij. Geniet er van! 😊