Chocolade Proteïne Cake

Chocolade Proteïne cake   

Ingrediënten voor 12 plakken. Circa 115 calorieën per plak.

 

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 40 gr volkoren tarwemeel
  • 20 gr eiwitpoeder chocoladesmaak
  • 200 ml chocolademelk mager
  • 125 gr medjoul dadels
  • 50 gr pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma
Chocolade proteine cake sportieve bourgondier
Chocolade proteïne cake gezonde baksels

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Maak een vel bakpapier nat en knijp het uit. Leg in een cakevorm.
  • Meng de eieren samen met de chocolademelk, de dadels (ontpit) en het vanille aroma in een blender.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel, het volkoren tarwemeel, het bakpoeder en het eiwitpoeder door het eier-mengsel.
  • Spatel tot slot de gesmolten chocolade er door.
  • Schep het beslag in de cakevorm.
  • Bak circa 40 minuten in het midden van de oven. Geniet er van! 😊

Invriestip: Je kan de cake laten afkoelen. Eerst een uur op het aanrecht en dan minimaal een uur in de koelkast. Snijd hem vervolgens in 12 plakjes. Je kan de plakjes cake makkelijk in verhoudfolie of boterhammenzakjes invriezen. Leg ze ’s avonds voor je naar bed gaat in de koelkast om te ontdooien, en je hebt ’s ochtends een heerlijk ontbijtje of tussendoortje.