Chocolade bananenbrood met blauwe bessen

Ingrediënten voor 12 plakken. Circa 190 calorieën per portie.

  • 4 (rijpe) bananen
  • 4 eieren
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 60 gr kokosmeel
  • 60 gr volkoren tarwemeel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • Snufje zout
  • 3-4 el cacao poeder
  • 100 gr pure chocolade (in kleine stukjes gehakt)
  • 100 gr blauwe bessen (uit de vriezer)
Chocolade blauwe bessen bananenbrood banaan
Chocolade blauwe bessen bananenbrood

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier (Ik vind het altijd makkelijk om het bakpapier vochtig te maken onder de kraan).
  • Meng de bananen, eieren, kokosmeel, volkoren meel, bakpoeder, gesmolten kokosolie, cacao poeder, vanille extract en snufje zout in de keukenmachine of blender.
  • Roer de chocolade stukjes en de blauwe bessen door het beslag. Giet alles in de cakevorm.
  • Bak gedurende 45 minuten in de oven. Check na 40 minuten met een tandenstoker of de cake gaar is.
  • Laat 30 minuten op een rooster en daarna verder in de koelkast afkoelen. Geniet er van! 😊

 

Je kan de plakjes bananenbrood ook prima invriezen!

Dit chocolade bananenbrood is voor mij een ideaal mee neem ontbijtje of tussendoortje. Heerlijk met een kopje koffie of thee. Voelt toch een beetje guilty door de chocolade, maar het is een hartstikke verantwoord tussendoortje.