Chocolate chip proteïne bananenbrood
Ingrediënten voor 12 plakjes. Circa 140 calorieën per plak.
- 3 grote rijpe bananen
- 2 eieren
- 2 el milde olijfolie
- 100 ml melk
- 2 el maple syrup
- 1 tl vanille aroma
- 150 gr havermeel (havermout in de blender)
- 60 gr eiwitpoeder vanillesmaak
- 2 tl bakpoeder
- Mespuntje kaneel
- Snufje zout
- 50 gr pure chocolade grof gehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Maak bakpapier nat en knijp uit. Verdeel over een cakevorm.
- Meng eerst het havermout fijn in een keukenmachine of blender tot havermeel. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe behalve de chocolade. Maal fijn tot een glad beslag.
- Roer de chocoladechips er door heen.
- Bak ca 50 minuten in de oven. Check na 45 minuten met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.
- Laat goed afkoelen op het aanrecht en vervolgens een paar uur in de koelkast voordat je het in plakken snijd. Geniet er van! 😊
Ik maak meestal 2 bananenbroden tegelijk (als ik dan toch bezig ben…) Nadat ik het bananenbrood uit de koelkast haal en in plakken snijd, verpak ik de plakken apart in plastic folie en stop ze in de vriezer. Zo heb ik altijd snel een ontbijtje of after workout snack! 1 plak bevat circa 6 gr eiwit.