Volkoren kwark cake met blauwe bessen

Ingrediënten voor 1 cake (12 porties). Circa 160 calorieën per plakje.

  • 75 gr kokosolie
  • 2 eieren
  • 7 el honing
  • 140 gr magere kwark
  • 1 tl vanille aroma
  • 225 gr volkoren tarwemeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gr blauwe bessen (vers of uit de vriezer)
Volkoren kwark cake met blauwe bessen
Blauwe bessen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 165 graden.
  • Smelt de kokosolie en laat even afkoelen.
  • Doe ondertussen de eieren, honing en kwark in een kom. Voeg het vanillearoma en de kwark toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg het meel, het bakpoeder en een snufje zout toe en spatel alles door elkaar.
  • Spatel de blauwe bessen door het beslag heen.
  • Vet een cakevorm in, of gebruik een vel bakpapier. Maak dit goed nat onder de kraan en wring uit. Leg dit in de bakvorm. Dit werkt super goed! Hierdoor krijg je de cake ook heel makkelijk uit de vorm.
  • Zet de cake 50-60 minuten in de oven tot deze gaar is. Check dit door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar.
  • Geniet er van! 😊

Invriestip: Je kan de cake laten afkoelen. Eerst een uur op het aanrecht en dan minimaal een uur in de koelkast. Snijd hem vervolgens in 12 plakjes. Je kan de plakjes cake makkelijk in vershoudfolie of boterhammenzakjes invriezen. Leg ze ’s avonds voor je naar bed gaat in de koelkast om te ontdooien, en je hebt ’s ochtends een heerlijk ontbijtje of tussendoortje.