Volkoren pita met kipfilet en tomaten paprika spread

Ingrediënten voor 4 personen. Circa 380 calorieën per portie.

  • Ongeveer 12 zongedroogde tomaatjes
  • 3 geroosterde rode paprika’s (uit een pot)
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr cashewnoten ongezouten
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 4 grote volkoren pita broodjes
  • 250 gr kipfilet
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 30 gr rucola
  • 1 avocado
  • 12 cherrytomaatjes
Volkoren pita met gegrilde kip en tomaten paprika spread
Volkoren pita met kip en tomaten paprika spread

Bereidingswijze

  • Zet een grillpan op hoog vuur. Wrijf de kipfilets in met een beetje olie, peper zout, chilivlokken en gerookt paprikapoeder. Gril ongeveer 12 minuten op halfhoog vuur, totdat de kip gaar is. Laat even afkoelen en trek daarna uit elkaar in kleine stukjes.
  • Doe de zongedroogde tomaatjes, met de geroosterde paprika’s, 2 el water, knoflook, cashewnoten, oregano en zout en peper in een keukenmachine en mix tot een smeuïge massa. Als het te dik is, kun je eventueel wat extra water toevoegen.
  • Doe de pita broodjes een paar minuten in de broodrooster totdat ze goudbruin zijn. Snij ze open, en besmeer met een flinke lepel van de spread. Vul de pita’s met de kip, rucola plakjes avocado en cherry tomaatjes. Geniet er van! 😊