Kabeljauw met chorizo paprika en groene asperges

Ingrediënten voor 2 personen. Circa 475 calorieën per portie.

 

  • 2 Kabeljauwfilets, van ongeveer 125 gr
  • 100 gr pikante chorizoworst
  • 2 sneetjes (oud) volkoren brood
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr groene asperges
  • 1 rode paprika
  • 1 tl sherry azijn of witte wijn azijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Kabeljauw met chorizo paprika en groene asperges
Spaanse chorizo worst

Bereidingswijze

  • Zet de oven op 210 graden. Vet een grote ovenschaal in met een beetje olijfolie. Snij de onderkant van de groene asperges, en snij ze schuin grof in stukken. Verwijder ze zaadjes van de rode paprika en snij grof in stukken.
  • Verspreid de groentes over de ovenschaal en besprenkel met een eetlepel olijfolie en peper en zout. Zet ze tien minuten in het midden van de oven. Ondertussen ga je verder met de chorizokorst.
  • Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in stukjes.
  • Doe de chorizo samen met het brood, de knoflook en peper en zout in een keukenmachine fijn. Voeg druppelsgewijs wat olijfolie toe, totdat het een soort dikke pasta wordt. Let op dat je niet te veel olijfolie gebruikt. Het moet net aan elkaar blijven plakken.
  • Leg het chorizo mengsel tussen 2 vellen bakpapier en druk plat tot het groot genoeg is om de visfilets te bedekken. Leg het chorizomengsel met behulp van een spatel voorzichtig op de vis. Druk een beetje aan.
  • Haal de ovenschaal uit de oven. Schuif de groentes naar de zijkanten, en leg de visfilets in het midden. Zet weer 15 minuten in de oven.
  • Zet daarna de grillstand van de oven vol aan, en zet de ovenschaal terug bovenin de oven. Wacht 1 a 2 minuten tot de chorizokorst bruin en krokant wordt. Hou dit goed in de gaten, zodat het niet verbrand.
  • Besprenkel de vis en groentes als laatst met de azijn. Geniet er van! 😊

    Eventueel lekker met gebakken aardappeltjes.