Havermout pannenkoekjes met gebakken appel
Ingrediënten voor 3 porties. Circa 290 calorieën per portie.
Â
- 75 gr havermout
- 75 gr volkoren tarwemeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 ei
- 200 ml magere melk
- 2 appels
- 35 gr rozijnen
- 1 tl kaneel
- Kokosolie
- Maple syrup
Bereidingswijze
- Maal de havermout fijn in een keukenmachine tot havermeel.
- Meng samen met het volkoren tarwemeel, bakpoeder en een snufje zout in een kom.
- Voeg ei en melk toe, en meng met een garde tot een beslag.
- Laat een beetje kokosolie in een koekenpan smelten en verdeel 3 of 4 kleine hoopjes van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Ga door tot het beslag op is.
- Verwijder bij de appels de klokhuizen en snij ze in partjes. Je hoeft ze niet te schillen. Bak de appelpartjes in een koekenpan in kokosolie goudbruin. Verwarm de laatste minuut de rozijnen en kaneel mee.
- Serveer de pannenkoekjes met de appels en rozijnen en schenk er nog een theelepel Maple syrup over. Geniet er van! 😊
Â
Invriestip: Zet per portie een diepriesbakje klaar. Leg hier de pannenkoekjes en het appelmengsel in en vries het in. Wil je ze ontdooien? Leg ’s avonds voor je naar bed gaat een bakje in de koelkast. Doe dit ’s ochtends 1,5 minuut in de magnetron (met het dekseltje een beetje open) Leg de pannenkoekjes en appel op een bord en schenk de Maple syrup er over.
Tagged Ontbijt