Havermout pannenkoekjes met blauwe bessen

Ingrediënten voor 3 porties havermout pannenkoeken met blauwe bessen. Circa 300 calorieën per portie.

 

  • 75 gr havermout
  • 75 gr volkoren tarwemeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • 200 ml magere melk
  • Kokosolie
  • 200 gr blauwe bessen (vriezer)
  • 2el honing
Havermout pannenkoekjes met blauwe bessen
gezonde havermout pannenkoekjes met blauwe bessen

Bereidingswijze

  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine tot havermeel.
  • Meng samen met het volkoren tarwemeel, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een kom.
  • Voeg ei en melk toe, en meng met een garde tot een beslag.
  • Laat een beetje kokosolie in een koekenpan smelten en verdeel 3 of 4 kleine hoopjes van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Ga door tot het beslag op is.
  • Doe ondertussen de blauwe bessen en honing in een steelpannetje. Breng aan de kook. Zodra het pruttelt, draai je het vuur helemaal laag en laat je het nog 5 minuten pruttelen totdat de blauwe bessen zacht zijn.
  • Verdeel de pannenkoeken over bordjes en schenk de blauwe bessen er over. Strooi er eventueel nog een beetje poeder suiker over heen. Geniet er van! 😊

Dit ontbijtje staat echt wel in mijn top 5 favoriete havermout ontbijtjes. En wie wordt er nou niet blij van pannenkoeken! Door de blauwe bessen heb je meteen al een portie fruit binnen. Goed begin van de dag!