Tapas, wijn en oh ja, fietsen

BICICLETA - CAFE - CAVA - PlAYA

De Sportieve Bourgondiër en Biek Cycling hebben de handen ineengeslagen om een super complete fietsbeleving te ontwikkelen in Spanje. 

We verblijven met een gezellige groep dames in een heerlijke b&b in een schattig dorpje in de bekende fietsregio van Calpe, tussen Alicante en Valencia. HEREN niet getreurd! Willen jullie ook mee met deze reis? Laat het ons hier onder weten! Bij voldoende animo organiseren we dezelfde reis van 1-5 oktober voor mannen en vrouwen!

Na een fantastisch verzorgd ontbijtje, stappen we op de fiets om te genieten van het prachtige glooiende landschap met zicht op zee. 

Uiteraard wordt onze innerlijke Bourgondiër niet vergeten. Stoppen doen we bij de leukste coffee & bike cafés, heerlijke lunch adresjes en sluiten de dag af met wijn en tapas. 

Het gaat deze dagen om genieten op de fiets, niet presteren. Daarom delen we de groep in op niveau zodat iedereen lekker zijn eigen tempo kan fietsen. 

Calpe fietsen wielrennen tapas bourgondisch

Datum

27 september – 1 oktober 2023

NATUUR - GLOOIEND SPANJE

Wielrennen in de Calpe regio, het overwinteroord voor profwielrenners. Geef ze eens ongelijk, de regio is ingericht op fietsers. De bijna altijd schijnende zon helpt ook!

Het landschap bestaat uit prachtige goed onderhouden glooiende wegen, met uitzicht over de kustlijn of de typische Spaanse dorpjes.  

De Costa Blanca dankt zijn naam aan de kleur van de bloesem van de amandelbomen, die in de regio op grote schaal aanwezig zijn. 

Wij verblijven net buiten Calpe in de Jalon Vallei. Veel van de bekende fietsroutes gaan door deze vallei. Daarom zit hier ook de bekendste Cycling bar van de regio. 

ACCOMMODATIE - SPAANSE FINCA

Ons verblijf is een 100 jaar oude Finca (Spaans Landhuis). De B&B ligt midden tussen de amandelplantages en wijngaarden in de Jalon vallei. 

De B&B beschikt over fijne kamers, met comfortabele bedden en een eigen badkamer. Er is een zwembad en borrelbad! In de heerlijke serre met terras wordt het ontbijt geserveerd. In de bloemrijke tuin vind je veel comfortabele zitjes, een Ibiza bed en een lekkere lounge hoek met uitzicht op de bergen. 

Er is een honesty bar aanwezig, waar voor zeer vriendelijke prijzen drankjes en snacks te koop zijn. 

Calpe wielrennen fietsen
calpe coffee cycling

SPORTIEF - WIELRENNEN

Paul en Dennis van Biek Cycling vervoeren onze eigen fietsen zorgvuldig vanuit Nederland naar het zonnige Spanje. 

De eerste dag fietsen we een mooie inkom route door de Jalon Vallei, waarbij we een café cortado gaan drinken aan de mooie kust van Calpe.  

Op de volgende dag maken we een mooie tocht met een aantal prachtige beklimmingen en trekken we meer het karakteristieke binnenland in, waarbij we lunchen op een idyllisch plekje. 

De laatste fietsdag beklimmen we een van de bekendste trainingsklimmen van Europa, de Coll de Rates. Een heerlijke niet al te steile klim. Na een koffiestop, dalen we af richting de kust om nog even van de Costa Blanca te genieten. De liefhebbers kunnen even dippen in de zee! 

Deze sportieve en Bourgondische reis is geschikt voor elke enthousiaste fietsende dame op elk niveau. Het is voor jezelf wel fijn als je in aanloop van de reis regelmatig fietst (2x per week) en dat je al wat klim ervaring hebt. Uiteraard is er altijd wel sprake van niveauverschil in een groep. We streven ernaar om als team te rijden maar we zijn met meerdere begeleiders, waardoor we indien gewenst makkelijk de groep kunnen opsplitsen. 

We maken een aantal concept routes. Afhankelijk van de wensen kunnen we deze ter plekke aanpassen. 

Wil je liever een middag niet fietsen, maar lekker chillen aan het zwembad dan kan dat natuurlijk ook! Niets moet, alles mag! 

CAFE CORTADO - VINO - TAPAS

Als je veel fietskilometers maakt, mag je ook veel eten toch? 😉

Dat komt helemaal goed in het culinaire España. Ontbijten doen we iedere dag in onze B&B, waar met liefde voor ons een ontbijtje is klaar gemaakt. 
Tijdens het fietsen stoppen we op mooie plekjes voor café cortado en een lekker taartje. Voor de lunch hebben we de mooiste plekjes uitgezocht. Bij terugkomst in het dorpje kan er even bijgetankt worden in de bekende Cycle Bar. Of misschien wil je liever met een Spaans wijntje in het zwembad ploffen? 

2 avonden eten we in een lokaal restaurant voor een vriendelijk Spaans prijsje. De restaurants zijn op loopafstand. De laatste avond gaan we met de taxi voor Tapas en Vino Tinto naar een ander mooi plaatsje! 

DE GROEP - CHICAS EN BICIS

Een groep van sportieve dames die houden van gezelligheid, lachen, eten en drinken.

Prijs: €849,- (incl. btw)

Inclusief:

 • Mooie fietsroutes in een prachtige omgeving
 • Groepsvervoer luchthaven – finca – luchthaven
 • Zorgvuldig vervoer van je eigen fiets uit Nederland naar Spanje 
 • Welkomstdrankje en hapje
 • Vier overnachtingen in een super B&B in een gedeelde kamer voor twee personen
 • 4 keer uitgebreid ontbijt
 • Taxi laatste avond naar het tapasdiner
 • Hapjes en tapas op de laatste avond
 • Goodiebag
 • Begeleiding tijdens de fietstocht
 • Volgauto met pechservice 
 • Social ride in Nederland voorafgaand aan de reis, om de andere deelnemers te ontmoeten en alvast een keer te klimmen
 • Complete paklijst 
 • Trainingstips & tricks
 • Een ervaring die je nooit meer vergeet!

Exclusief:

 • Vlucht (wij geven een suggestie) of ander vervoer van en naar Spanje
 • Huurfiets – Huur je liever een fiets ter plaatse dan dat we je fiets mee nemen uit Nederland? Daar assisteren we graag bij! 
 • Toeslag 1-persoonskamer (in overleg)
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Annuleringsverzekering (raden wij aan)
 • Maaltijden en dranken: lunches en diners (uitgezonderd van de laatste avond)
 • STO Garant: €14,52 per boeking 

De reis gaat door bij voldoende animo. Uiterlijk 31 mei besluiten we of de reis door gaat. 

Boekingen worden uitgevoerd via Biek Cycling. 

Begeleiders Cecile, Paul en Dennis

Sportieve Bourgondiër Cecile Fietsvrouw
Biek-Cycling_Dennis-

Met een passie voor sport en een achtergrond in de catering zit je met Cecile goed in Spanje. Zij heeft veel ervaring in de keuken en spreekt een beetje Spaans. Naast dat Cecile een sportieve dame is, is ze ook niet vies van een wijntje of taartje! Dit zie je terug komen op haar Instagram account: De Sportieve Bourgondiër.

Dennis is eigenaar van Biek Bikes in Kwintsheul en fanatiek fietser op zowel race- als MTB-fiets. Dennis heeft handige handjes dus mocht er onderweg iets mis zijn met je fiets dan is hij je redder in nood. 

Paul is een fanatiek fietser en loper. Het liefst in de bergen. Maar hij heeft ook z’n hart aan Vlaanderen verloren; geweldig fietsen daar en genieten van lekker eten en drinken. Samen met Dennis rijd Paul vanuit Nederland met een speciale aanhanger met jouw fiets naar Spanje. 

Calpe wielrennen fietsen 8
Tapas wielrennen bourgondisch fietsen
calpe-cycling-bourgondisch