Tapas, cerveza en oh ja, fietsen

BICICLETA - CAFE - TAPAS - PlAYA

De Sportieve Bourgondiër en Biek Cycling hebben de handen ineengeslagen om een super complete fietsbeleving te ontwikkelen in Spanje. 

We verblijven met een gezellige groep dames en heren in een heerlijke b&b in een schattig dorpje in de bekende fietsregio van Calpe, tussen Alicante en Valencia. 

Na een fantastisch verzorgd ontbijtje, stappen we op de fiets om te genieten van het prachtige glooiende landschap met zicht op zee. 

Uiteraard wordt onze innerlijke Bourgondiër niet vergeten. Stoppen doen we bij de leukste coffee & bike cafés, heerlijke lunch adresjes en sluiten de dag af met wijn en ijskoude cerveza. 

Het gaat deze dagen om genieten op de fiets, niet om presteren. Daarom delen we de groep in op niveau zodat iedereen lekker zijn eigen tempo kan fietsen. 

Wielrennen trainen Calpe

Datum

13 – 17 oktober

NATUUR - GLOOIEND SPANJE

Wielrennen in de Valencia provincie, het overwinteroord voor profwielrenners. Geef ze eens ongelijk, de regio is ingericht op fietsers. De bijna altijd schijnende zon helpt ook!

Het landschap bestaat uit prachtige goed onderhouden glooiende wegen, met uitzicht over de kustlijn of de typische Spaanse dorpjes.  

De Costa Blanca dankt zijn naam aan de kleur van de bloesem van de amandelbomen, die in de regio op grote schaal aanwezig zijn. 

Wij verblijven net buiten Calpe in de Jalon Vallei. Veel van de bekende fietsroutes gaan door deze vallei. Daarom zit hier ook de bekendste Cycling bar van de regio, waar vele profwielrenners als hebben gepauzeerd!

ACCOMMODATIE - SPAANSE FINCA

Ons verblijf is een 100 jaar oude Finca (Spaans Landhuis). De B&B ligt midden tussen de amandelplantages en wijngaarden in de Jalon vallei. 

De B&B beschikt over fijne kamers, met comfortabele bedden en een eigen badkamer. Er is een zwembad en borrelbad! In de heerlijke serre met terras wordt het ontbijt geserveerd. In de bloemrijke tuin vind je veel comfortabele zitjes, een Ibiza bed en een lekkere lounge hoek met uitzicht op de bergen. 

Er is een honesty bar aanwezig, waar voor zeer vriendelijke prijzen drankjes te koop zijn. 

Coll de Rates
Wielrennen en terras

SPORTIEF - WIELRENNEN

De eerste dag fietsen we een mooie inkom route door de Jalon Vallei, waarbij we al een mooie beklimming maken met uitzicht over de kustlijn. Na de eerste klim is een lekker taartje natuurlijk meer dan verdiend! 

Op de volgende dag maken we een mooie tocht met een aantal prachtige beklimmingen en trekken we meer het karakteristieke en lege binnenland in, waarbij we de bekendste klim van de regio trotseren, de Coll de Rates. Een heerlijke niet al te steile klim. Hierna drinken we koffie in een typisch chaotisch Spaans café.

De laatste fietsdag dalen we af richting de kust om nog even van de Costa Blanca te genieten. De liefhebbers kunnen dippen in de zee! Deze dag lunchen we bij een hippe tent met super lekkere koffie in Javea. Met nieuwe energie beginnen we aan een prachtige beklimming. Tijdens deze klim hebben we subliem uitzicht over de kustlijn van Calpe. Met een euforisch gevoel dalen we af richtin Jalón, waar we met een big smile een biertje drinken in het bekendste fietcafé van de regio. 

Deze reis is geschikt voor alle fietsende Sportieve Bourgondiërs. Waarschijnlijk is er sprake van niveauverschil in de groep. We zijn met meerdere begeleiders, waardoor we indien gewenst makkelijk de groep kunnen opsplitsen. Het is voor jezelf wel fijn als je in aanloop van de reis regelmatig fietst (2x per week) en dat je al wat klim ervaring hebt. 

Afhankelijk van de wensen kunnen we de routes ter plekke nog aanpassen. 

Wil je liever een middag niet fietsen, maar lekker chillen aan het zwembad dan kan dat natuurlijk ook! Niets moet, alles mag! 

CAFE CORTADO - VINO - TAPAS

Als je veel fietskilometers maakt, mag je ook veel eten toch? 😉

Dat komt helemaal goed in het culinaire España. Ontbijten doen we iedere dag in onze B&B, waar met liefde voor ons een ontbijtje is klaar gemaakt. 
Tijdens het fietsen stoppen we op mooie plekjes voor café cortado en een lekker taartje. Voor de lunch hebben we de mooiste plekjes uitgezocht. Bij terugkomst in het dorpje kan er even bijgetankt worden in de bekende Cycle Bar. Of misschien wil je liever met een cerveza in het zwembad plonsen? 

2 avonden eten we in een lokaal restaurant voor een vriendelijk Spaans prijsje. De restaurants zijn op loopafstand. Ook hebben we een pizza avond. De laatste avond komt een Spaanse dame paella maken voor ons in de finca. 

DE GROEP - CHICAS Y CHICOS EN BICI

Een groep van sportieve dames en heren die houden van gezelligheid, lachen, eten, drinken en een kleine uitdaging

Prijs: €960,- (incl. btw)

Inclusief:

 • Mooie fietsroutes in een prachtige omgeving
 • Groepsvervoer luchthaven – finca – luchthaven
 • Zorgvuldig vervoer van je eigen fiets uit Nederland naar Spanje 
 •  
 • Welkomstdrankje en hapje
 • Vier overnachtingen in een super B&B in een gedeelde kamer voor twee personen
 • 4 keer uitgebreid ontbijt
 • Paella diner op de laatste avond
 • Goodiebag
 • Begeleiding tijdens de fietstocht
 • Volgauto met pechservice 
 • Complete paklijst 
 • Trainingstips & tricks
 • Een ervaring die je nooit meer vergeet!

Exclusief:

 • Vlucht (wij geven een suggestie) of ander vervoer van en naar Spanje 
 • Huurfiets – Huur je liever een fiets ter plaatse dan dat we je fiets mee nemen uit Nederland? Daar assisteren we graag bij! 
 •  
 • Toeslag 1-persoonskamer (in overleg)
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Annuleringsverzekering (raden wij aan)
 • Maaltijden en dranken: lunches en diners (uitgezonderd van de laatste avond)
 • STO Garant: €14,52 per boeking

De reis gaat door bij voldoende animo. Uiterlijk 1 augustus besluiten we of de reis door gaat. 

Boekingen worden uitgevoerd via Biek Cycling. 

Begeleiders Cecile, Paul en Dennis

Sportieve Bourgondiër Cecile Fietsvrouw
Biek-Cycling_Dennis-

Met een passie voor sport en een achtergrond in de catering zit je met Cecile goed in Spanje. Zij heeft veel ervaring in de keuken en spreekt een beetje Spaans. Naast dat Cecile een sportieve dame is, is ze ook niet vies van een wijntje of taartje! Dit zie je terug komen op haar Instagram account: De Sportieve Bourgondiër.

Dennis is eigenaar van Biek Bikes in Kwintsheul en fanatiek fietser op zowel race- als MTB-fiets. Dennis heeft handige handjes dus mocht er onderweg iets mis zijn met je fiets dan is hij je redder in nood. 

Paul is een fanatiek fietser en (ultra!)loper. Het liefst in de bergen. Maar hij heeft ook z’n hart aan Vlaanderen verloren; geweldig fietsen daar en genieten van lekker eten en drinken. 
Hij zorgt er voor dat je met een lach bovenkomt op iedere klim! 

Asfalt Spanje
Prachtige weg Valencia
Wielrennen in Spanje met een groep
Costa blanca zwembad