Alcohol

Oké laten we voorop stellen dat alcohol een gifstof is voor je lijf. Zo simpel is het. Het is niet goed voor je… Helaas! Alcohol en sporten gaat niet goed samen. Ook dat ene glaasje wijn per dag, waarvan vaak gezegd wordt dat het goed voor je is. Nee helaas… Er zitten inderdaad goede stoffen in bijvoorbeeld rode wijn zoals polyfenolen, maar deze zitten ook in andere producten als kurkuma, groene thee en broccoli. De alcohol die ook in het wijntje zit doet meer afbreuk dan de goede stoffen goedmaken.

Alcohol en sporten trailrunnen

Maar het is zo lekker en zo gezellig! Ik kan er echt intens van genieten. Een goed glas wijn als je gaat uit eten of een koude rosé op het terras, om nog maar niet te spreken over een lekkere Brut Champagne (kun je me voor wakker maken!).
Af en toe neem ik dus ook zeker een glaasje (of een paar). Ik probeer er dan ook echt bewust slokjes van te nemen en te genieten en het niet meer (zoals ik eerst altijd deed) gedachteloos achterover te gooien.

Alcohol en sporten wijn

Alcohol in combinatie met sporten is niet echt een goed idee. Maar toch is het wel zo lekker na een hardloopwedstrijd of een fietstocht. Met je maten op het terras met een koud pilske 😉 Ja toch!? Toch is het geen goed plan. Alcohol is funest voor je herstel. Je bent uitgedroogd na een fysieke inspanning en hydratatie is het belangrijkste op dat moment.

Ga dus eerst even douchen. Drink een halve liter water. Eet iets, en pak dan je welverdiende wijntje of biertje!